Project Management

Our highly personal service ensures every project is unique. 
Every project has different requirements and each client is an individual. 
That’s the beauty of our design philosophy the potential to create a living,
growing space which is a reflection of the people who use it.

Tunbridge Wells Village

A new client in Tunbridge Wells village approached us and asked for a
design for a complete makeover of their overgrown garden. working with
the client a design finalised. Due to the property being in a conservation
area, we compiled reports for council officers and obtained the necessary
permissions before works began. 

We managed the project over 3 stages, sourcing the very best skilled
trades people and allowing use of our own trade account discounts to
keep costs down and deliver the clients dream garden within budget.

Lamberhust

A client we have worked for in the past asked us to completely redesign their garden after a recent land purchase. The garden was very overcrowded with far too many trees all fighting for light. The trees were thinned out to allow for more light, and areas were seeded to create more lawn. Laurel hedging had been left to grow over 3 metres thick, losing so much of the garden so these were removed. We changed the driveway layout and incorporated some existing hard standing and creating a raised terrace with reclaimed oak sleeper staircases. The theme then continued with raised beds in the same Oak and levelling off the lawn, new chestnut fencing and evergreen hedging finished off the look for now. The children’s playhouse works as a good reference point as you work through the images, showing just how much ground was gained into the garden.

Hartfield

A client wanted to make more of their existing garden, we advised to remove the old unused “paddock” area and level  off to create bigger more formal lawn. This was seeded along with creating a new Oak Sleeper wall to form a second raised lawn with stepping path to the summerhouse. A new bespoke handmade fence was created with a new archway and painted in grey along with the summerhouse to tie in with the new bifold doors to the extension, trees were chosen and planted to both the new raised lawn and existing terrace.

HOME